2021. szeptember 1-jén induló képzések

Modern társastánc szakirány – Budapest (esti)

2021.03.08.

VÁLTOZÁS! Ez az aktuális felvételi követelmény, az alábbi linken

2021.01.08.

Figyelem, változás a vizsgadíj befizetés kapcsán! 

Intézményi felvételi vizsga eljárási díja : 4.000 Ft
Befizetéshez számlaszám: MÁK 10032000 – 01493263 – 00000000 Közleménybe kérem beleírni: Jelentkező neve és “Felvételi” ! 
A befizetést követően levélben, a gazdasagi@mte.eu címre a következő adatokat kell megküldeni:  igazoló bizonylatot csatolva, számlakéréshez számlakérő neve, lakcíme és adóazonosító jele. 

2021.01.07.

AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉS ÉS A DOKUMENTUMOK ELEKTRONIKUS FELTÖLTÉSÉNEK HATÁRIDEJE a www.felvi.hu oldalon  2021. Február 15. 
(A dokumentumok – szükség esetén – postai úton is beküldhetők.  Erről tájékoztatás a felvi.hu oldalon. )

2020.11.09.

A táncos és próbavezető alapképzési szak társastánc szakirányának első évfolyamára azok jelentkezhetnek akik érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek, vagy azt a jelentkezés évében megszerzik és a táncművészet terén kiemelkedő tehetségűnek mutatkoznak.

 

A táncos és próbavezető alapképzési szak modern társastánc szakirány felvételi vizsgája alkalmassági és szakmai gyakorlati vizsga.

A modern társastánc alkalmassági vizsga gyakorlatai:

  1. ritmusgyakorlat (tapsolt ritmus visszatapsolása),
  2. mozgásmemória gyakorlat (mutatott mozgássor eltáncolása),
  3. standard és latin-amerikai táncok koreográfiáinak bemutatása zenére, tételhúzás alapján. Ajánlott figurák és összeállítás:
  4. standard táncok (angolkeringő, tangó, slowfox, quickstep) bemutatása zenére. The Ballroom Technique: Student teacher figurákból 24-32 ütemes összeállítás,
  5. latin-amerikai táncok (samba, rumba, cha-cha-cha, Paso doble, jive) bemutatása zenére. Technique of Latin Dancing (Walter Laird): Associate 24-32 ütemes összeállítás
  6. A koreográfia tartalmazhat más, nehezebb figurákat is, de a felvételi bizottság csak a felsorolt figurák ritmikailag és technikailag pontos eltáncolását értékeli.

A gyakorlati vizsga gyakorlatai:

Standard és latin-amerikai táncok eltáncolása zenére, szólóban, tételhúzás alapján.

Ajánlott figurák és összeállítás:

  1. standard táncok (angolkeringő, tangó, slowfox, quickstep) bemutatása zenére. The Ballroom Technique: Student teacher figurákból 24-32 ütemes összeállítás.
  2. latin-amerikai táncok (samba, rumba, cha-cha-cha, Paso doble, jive) bemutatása zenére. Technique of Latin Dancing (Walter Laird): Associate 24-32 ütemes összeállítás.
  3. A koreográfia tartalmazhat más, nehezebb figurákat is, de a felvételi bizottság csak a felsorolt figurák ritmikailag és technikailag pontos eltáncolását értékeli.
  4. Szóbeli vizsga tételhúzás alapján a verseny- és társastáncok történetéből (Ajánlott irodalom: Gertrud Kromholz – Astrid Leis – Haase: Társastáncok)

Az alkalmassági és a gyakorlati vizsgák pontos tartalmi követelményeit az www.mte.eu honlapon a Felvételi2021 menüpontban teszi közzé az MTE legkésőbb 2021. március 1-ig.

A modern társastánc alkalmassági és gyakorlati vizsgán kötelező viselet:

lányok: táncnak megfelelő, fekete vagy fehér, illetve ennek kombinációjából álló elegáns gyakorló ruha és gyakorlócipő, (térd felett érő szoknya),

fiúk: fekete vagy fehér, illetve ennek kombinációjából álló elegáns gyakorló ruha, gyakorlócipő.

A standard és a latin táncok között a cipő cseréjére nincs lehetőség!