Gyorsétterem kontra rendes ebéd

Gyorsétterem kontra rendes ebéd

Érdekességként készítettünk egy szemléltető összeállítást, amelyen láthatjátok, hogy milyen nagy tápanyagtartalombeli különbség van egy gyorséttermi menü, hambi-sült krumpli-kóla kombináció és egy roston sült csirkemell, petrezselymes burgonya, grillezett zöldségek, házi limonádé összeállítású étkezés között.

A burger király menü több mint kétszer annyi kalóriát és zsírt, közel háromszor annyi szénhidrátot, illetve majdnem 70 grammal több hozzáadott cukrot tartalmaz a király otthoni csirkés ebédhez képest. Értékes tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok és rostok viszont alig vannak ebben a gyorséttermi menüben, márpedig a megfelelő arányú és mennyiségű tápanyagok pótlásáról gondoskodnod kell. Ezáltal mind az alakod, mind a teljesítményed is csúcsformában lesz!

Jussanak eszedbe ezek az infók, amikor dilemmázol, hogy mit is választanál rendszeresen ebédre!

Fontos! A gyorséttermi ételek sem tiltólistásak, alkalmanként beillesztheted az étrendedbe.

A karantén-időszak alatti táplálkozásról szóló írásunkat itt olvashatod: http://mte.nhely.hu/blog/a-tancosok-taplalkozasa-home-office-korulmenyek-kozt/

Továbbá érdemes dietetikusainkhoz, Asiama Evelynhez (asiama.evelyn@mte.eu) és Shenker-Horváth Kingához (horvath.kinga@mte.eu) fordulni, akik személyre szabottan tudnak táplálkozási tanácsokkal segíteni Titeket!