Roboz Ágnes születésnap

Roboz Ágnes születésnap

Ma 95 éve született meg Roboz Ágnes, a Magyar Táncművészeti Egyetem egyik alapító mestere. Roboz Ágnes koreográfus, karaktertánc tanár, címzetes főiskolai tanár, Érdemes Művész vagy a „mesternő” – ahogy a hazai és nemzetközi táncszakma szólítja – az utolsó nagy mesterek egyike volt.

Élete során a világ legnagyobb koreográfusaival dolgozott, a leghíresebb iskolákban tanított és ismertette meg ezáltal széles körben a karaktertánc, valamint a magyar néptánc rejtelmeit. Hazánkban kevés olyan jelentősebb táncművész van, aki ne lett volna Roboz Ágnes növendéke.

Munkásságát számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el:
Munka Érdemrend (1954)
Szocialista Kultúráért (1966)
Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt (1995)
Arany Oklevél (1999 – Magyar Táncművészeti Főiskola)
Pro Cultura Hungarica (2001)
Életmű-díj (2006 – Magyar Táncművészek Szövetsége)
Érdemes Művész (2008)
Gyémánt Oklevél (2009 – Magyar Táncművészeti Főiskola)
Címzetes Főiskolai Tanár (2011 – Magyar Táncművészeti Főiskola)

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – hirdeti a kodályi elveken alapuló Ringató zenei műhely programja.
A dalok, népdalok, mondókák játékos újrafelfedezésének, az együttes éneklés és játszás újbóli megismerésének lehetőségét kínálja kisgyermekek és szüleik számára az országosan és már nemzetközileg is ismertté vált, népszerű zenés foglalkozás. Szerda délelőttönként Gáll Viktória Emese várja azokat a szülőket, nagyszülőket, akik szeretnének családias légkörben együtt énekelni, játszani, zenélni ki…

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.