2021. február 1-jén induló képzések

Táncművész mesterképzési szakok

2020.09.30.

Amennyiben tanári mesterképzésre jelentkezik, mindenképpen tanulmányozza át A tanári mesterképzésről szóló fejezetet.
Felvételi pontok számítása
Általános szabályok

A jelentkezés benyújtása előtt a jelentkező mindenképpen tanulmányozza a 3. sz. táblázatot, amelyben megtalálható, hogy az adott mesterképzésre való jelentkezéshez milyen alapképzésben szerzett oklevél szükséges. Ha ez alapján nem rendelkezik teljes kreditértékű oklevéllel, úgy a megjelölt felsőoktatási intézménynél ún. előzetes kreditelismerési eljárást kell kezdeményeznie. Részletes információk az érintett intézményektől kérhetők. A felvételi eljárás során a kreditelismerési határozatot NEM kell benyújtani! A további tudnivalók megtalálhatók az Előzményként elfogadott szakok, kreditelismerés c. fejezetben.

Intézményi szabályok

klasszikusbalett-művész (Esti)A klasszikusbalett-művész mesterképzési szakon a felvételiző legfeljebb 100 pontot érhet el.

A felvételi pontszámot a felvételiző gyakorlati vizsgán nyújtott teljesítménye alapján, a felvételi vizsgabizottság által adható, legfeljebb 90 pont és a felsőoktatási felvételi eljárás rendje szerint adható, legfeljebb 10 esélyegyenlőségi pont összegeként kell meghatározni. A felvételi eljárás során a szakon így legfeljebb 100 pont érhető el.