Képzések

EFOP 3.2.6-16-2016 projekt keretében megvalósuló továbbképzések

Az EFOP 3.2.6-16-2016-00001 A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben c. projekten belül a Magyar Táncművészeti Egyetem az alábbi 30 órás pedagógus továbbképzéseket akkreditálta.

Pedagógus kompetencia fejlesztés, szakmódszertani és pedagógiai továbbképzés az alapfokú művészetoktatás klasszikus balett pedagógusai számára.

  • Pedagógus kompetencia-fejlesztés, szakmódszertani és pedagógiai továbbképzés az alapfokú művészetoktatás néptánc pedagógusai számára.
  • Pedagógus kompetencia-fejlesztés, szakmódszertani és pedagógiai továbbképzés az alapfokú művészetoktatás moderntánc pedagógusai számára.
  • Pedagógus kompetencia-fejlesztés, szakmódszertani és pedagógiai továbbképzés az alapfokú művészetoktatás divattánc pedagógusai számára.
  • Pedagógus kompetencia-fejlesztés, szakmódszertani és pedagógiai továbbképzés az alapfokú művészetoktatás társastánc pedagógusai számára.

A továbbképzés elsődleges célja bemutatni az AMI előképző és alapfokú évfolyamok tananyagának módszertani kiegészítéseit és struktúráját. A tananyag rendszerezése a mai pedagógiában alkalmazott tematikus tervekben történt, gyakorlattárral ellátva segíti a pedagógusok előmeneteli követelményeinek teljesítését. A tananyagok megújításának fő iránya az új tendenciák és módszerek bevezetése, a tanulás megsegítése, az egészségvédelem és a sérülés megelőzés jegyében elméletben és gyakorlatban.

Az előképző évfolyamok tananyagának elsajátítását számos, összességében a mozgás és személyiségfejlődést segítő játékos gyakorlatokkal, kreatív gyermektánccal egészítettük ki. Az alapfokú művészetoktatás évfolyamainak tananyagát újra strukturáltuk gyakorlati példákkal alátámasztva, fókuszálva azokra a gyakorlatokra, melyek nélkülözhetetlenek a tananyag sikeres átadásához.

A tánc is csak „ctrl+C” „ctrl+V”? Vagy van más lehetőség? Mit tehetünk a kreativitás kimunkálásához, hogy a táncunk ne csak stílusos, hanem egyéni is legyen? Oktatóink megmutatják, ötleteket adnak, korcsoportonként bemutatják és pedagógiailag is igazolják majd, hogy a „tánc, maradandó, pozitív életminőség változás”! Érdemes kipróbálni!

A Magyar Táncművészeti Egyetem az alábbi időpontokban szervezi a továbbképzéseit:

2019. július 8-11. néptánc, társastánc tanszak részére helyszíne: Magyar Táncművészeti Egyetem Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet 1145 Budapest, Amerikai út 96.

A csatolt jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhet az ingyenes képzésre (szállást, útiköltséget és napi egy étkezést is biztosít a program ingyenesen), melynek visszaküldési határideje 2019. május 31., annak érdekében, hogy a szállást biztosítani tudjuk.

(Kérjük, hogy a jelentkezési lapot word formátumban és beszkennelve vagy fotózva is legyen kedves visszaküldeni a gonczi.renata@mte.eu e-mail címre.)

Bízunk benne, hogy felkeltettük az érdeklődését. A továbbképzéseinkre sok szeretettel várjuk.

Minőségbiztosítási elemzés

Szórólap