Könyvtár, levéltár és kutatóközpont

Előfizetett, egyetemünkről elérhető HAZAI ÉS NEMZETKÖZI ADATBÁZISOK

MEDICI.TV edu
(118 balett-, 231 operaelőadás, 1123 hangverseny, 1280 dokumentumfilm, 212 mesterkurzus anyaga – és a kínálat folyamatosan bővül.)
MTE-s belépőkártyával rendelkezők számára lehetőség van távoli elérésre is! (A megjelenő ablakba a belépőkártya utolsó 5 számjegyét beírva érhető el a szolgáltatás.)

ARCANUM Digitális Tudománytár (ADT)
Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely 47 témakörbe csoportosítva a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden lapszámát. Itt találjuk pld. az egyik legszínvonalasabb táncszakmai folyóirat, a Tánctudományi Tanulmányok 1958 és 2003 között megjelent archív számait is. (A PDF oldalakból legfeljebb 50 tölthető le egy menetben.)
Egy időben legfeljebb 4 beiratkozott olvasó számára távoli hozzáférés ‘kölcsönözhető’ a könyvtárban (e-mailen, telefonon, vagy személyesen) – 1 hónapos időtartamra, amely legfeljebb két alkalommal 1-1 hónappal meghosszabbítható, amennyiben időközben másvalaki nem jelezte igényét a távoli hozzáférésre. (Az igények elbírálásánál előnyt élveznek egyetemünk kutatói és oktatói.)

Az EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás) Nemzeti Program keretében előfizetett, egyetemünkről elérhető HAZAI ÉS NEMZETKÖZI ADATBÁZISOK

BALASSI Kiadó
A 14 kötetes Magyar Művelődéstörténeti Lexikon és más művelődéstörténeti kiadványok. Irodalomtörténeti és irodalomelméleti, nyelvészeti és nyelvtörténeti, történettudományi, régészeti, művészettörténeti és művészetelméleti, szociológiai, pszichológiai, néprajzi, könyvtörténeti, zenetudományi, színháztörténeti és színházelméleti kiadványok és a teljes Bibliotheca Hungarica Antiqua sorozat, amely a régi magyar könyvek közül a legértékesebbeket, hozzáférhető példányban esetleg már nem is található kiadványokat tesz közzé.

EBSCO
– Teacher Reference Center (TRC)
– Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA)
– GreenFILE (GF)
– eBook Collection (EBSCOhost)

(A fenti linkről az adatbázisok külön-külön is megnyithatók, de akár az összesben is lehet keresni egyszerre. A linken minden adatbázisról részletes, angol nyelvű ismertető olvasható.)
E-könyveink címjegyzéke letölthető innen.

GONDOLAT Kiadó
A folyamatosan bővülő adatbázisban jelenleg 755 kiadvány érhető el. A kiadó 1990 óta megjelent köteteinek döntő részét lefedő – elsősorban a társadalomtudományok (közülük is kiemelten a történelem és a jogtudomány), irodalom- és nyelvtudomány, művelődéstörténet, vallás, kommunikáció és médiatudomány területéről való – kiadványok között számos olyan tánccal kapcsolatos, vagy azt is érintő munka van, amely az egyetemünkön folyó oktatás tananyaga, vagy annak kiegészítője.

L’HARMATTAN Digitális Adatbázis (HDA)
A L’Harmattan Kiadó Magyarországon megjelent kiadványai (full text) a humán tudományok, a művészet és az irodalom különféle területeiről: addiktológia, antropológia, filozófia, humánökológia, irodalom, jog, kommunikáció, közgazdaság, néprajz, pedagógia, politika, pszichológia, régészet, szociológia, magyar és világtörténelem, vallás, képzőművészet, színháztudomány, táncművészet, zenetudomány, filmművészet, urbanisztika, magyar és világirodalom, tényirodalom, gyermek és ifjúsági irodalom.
Számos tánccal kapcsolatos munka egyetemi (gimnáziumi) tananyag.

JSTOR Essential Collection
– Arts & Sciences I-VIII.; Mathematics & Statistics

( Több más tudományterület mellett elsősorban bölcsészet- és társadalomtudományi folyóiratcikkekhez biztosít túlnyomórészt teljes szövegű hozzáférést.)

KOSSUTH Kiadói Csoport – E-ZEUSZ Adatbázis
Több, mint 240 tudományos publikáció és közel 250 tudományos-ismeretterjesztő kiadvány, köztük a Britannica Hungarica Nagylexikon sorozat.

MENTOR KÖNYVEK Kiadó
Az egyik legnagyobb erdélyi kiadó folyamatosan bővülő kínálatában jelenleg 628  kiadvány érhető el a történelem, művészet- és művészettörténet, néprajz, vallás, teológia és más tudományterületekről, illetve a szépirodalom és a gyermekirodalom területéről.

OSIRIS Kiadó
Tudományos, felsőoktatási és igényes ismeretterjesztő könyvek a magyar humán értelmiség, az egyetemi hallgatók és a művelt, érdeklődő olvasók számára. Évente átlag kétszáz új cím, amelyek nagy része eredeti magyar mű, kisebb része fordítás.

OXFORD Music Online
– Grove Music Online
– The Oxford Dictionary of Music
– The Oxford Companion to Music

(Az Oxford/Grove Music Online részletes ismertetése itt olvasható)